2011-01-05 23:28:26• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Mennyit ér meg egy Szamos-híd?

Széles körű konzultációt szervez az úgynevezett „harmadik Szamos-híd" tervének kapcsán a Szatmárnémeti Önkormányzat, ugyanis a látványterv-versenyt elnyert cég számításai szerint az eredetileg saccolt 15 milliónál jóval többe kerülne a híd kivitelezése. A kérdés az, hogy a város maradjon az impozáns, de drága verzió mellett, vagy készíttessen egy egyszerűbb tervet, melynek kivitelezésére valószínűleg hamarabb sikerül megteremteni az anyagi fedezetet.

Megvannak a matricák

Megvásárolhatók a szemeteskukákra ráragasztandó matricák Lázári községben - amint arról beszámoltunk, ezentúl kizárólag azokat a kukákat ürítik ki a szolgáltató munkatársai, amelyekre a lakosok ráragasztják a matricákat. Roszpapa Csaba alpolgármester tegnap bemutatta lapunknak azokat a matricákat, amelyek népszerűsítését, illetve árusítását a polgármesteri hivatal munkatársai végzik az év első hetében - mától, illetve péntektől kizárólag azon házak elől szállítják el a hulladékot, ahol a kukákra rá lesznek ragasztva ezek a jelzések.

Pop és két légiós érkezett

Miután hiányos létszámmal kedd este megtartotta első edzését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, a vezetőség tegnap beszámolt a csapatban történt változásokról és bemutatta az együttes újonnan igazolt játékosait. A sajtótájékoztatón a három kosaras mellett jelen volt Fógel László klubelnök, Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke, Dan Fleseriu edző, Éles Péter menedzser, valamint Ionel Pacurariu, az igazgatótanács tagja, a Sportlíceum igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: